Despre Noi

Te invităm să descoperi o lumea a creației realizată cu suflet, din suflet, pentru suflete, de către beneficiarii Asociației Down – Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca si indrumatorii acestora:

Lector Univ. Dr. Alina Maria Staicu din cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj – Napoca

Nuți Balazs – coordonator șef, lucrări handmade al Asociației Down Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca

Nicoleta Tarcea, artist plastic, aboslventa a Universitatii de Arta si Design Cluj – Napoca

Ai posibilitatea de a achiziționa oricare dintre produsele realizate de beneficiarii Asociatiei, în funcție de nevoile si preferintele tale. Tot ce trebuie să faci este să semnalezi această dorință on-line sau direct la sediul nostru, str. Capitan Grigore Ignat, nr.23, Cluj-Napoca.

Decizia ta va transforma în realitate ideea des auzită de incluziune sociala si pe piața muncii!

Fi unul dintre cei care transformă în realitate această idee!

Asociația Down – Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca 

       Asociatia functioneaza din anul 2010 si a fost înființată la inițiativa familiei Avram, din dragoste pentru fiica lor Raluca, în vârstă de 24 de ani, la acea vreme, care s-a născut cu sindrom Down.

       Centrul Educațional Raluca integrează educațional, social, cultural si pe piata muncii persoane cu sindrom Down, si nu numai, cu vârsta peste 18 ani, care după absolvirea școlilor speciale nu mai sunt cuprinse în programe de integrare socială și profesională. Este un centru de zi acreditat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

       Activitățile desfășurate în cadrul centrului vizează în principal integrarea socială și pe piața muncii, programe de consiliere, suport pentru aparținători, cursuri profesionale, activităţi cu scopul dezvoltării autonomiei personale și socio-profesionale, care contribuie la valorificarea potențialullui tinerilor.

       Începând cu toamna anului 2014, trei dintre beneficiarii A.D.C.E.R au devenit reporteri în cadrul emisiunii Fără Prejudecăți, TVR Cluj, emisiune premiata de ONU ca model de bune practici!

       Aceasta oportunitate, creata la initiativa TVR Cluj, a condus la o atenţie sporita a comunităţii în ceea ce priveste persoanele cu nevoi speciale.

Ce dorim să facem?

       O întreprindere socială, care să integreze atelierul handmade ca loc în care persoanele cu sindrom Down si alte nevoi speciale să se simtă acasă, să aibă condiții de muncă conform nevoilor şi potenţialului lor.

       Primul atelier protejat sub egida Asociației Down C.E.R., amenajat si dotat corespunzator activitatilor de creatie, situat pe str. Capitan Grigore Ignat, nr. 23, Cluj Napoca.

       Astfel credem ca se va realiza puntea de integrare socio-profesionala si se va ajunge la respect reciproc si sanse egale!

      Dorim ca si in tara noastra persoanele cu ALTE ABILITATI sa fie privite cu respect si consideratie, fara acea ingaduinta incarcata de mila, care raneste pe oricine!

       Speram la o Romanie in care egalizarea sanselor nu este doar un mod de a spune, ci la o Romanie cu un cadru legislativ adecvat oricarei categorii umane si care permite si incurajeaza real integrarea socio-profesionala a tuturor.