Despre Noi

Te invităm să descoperi o lumea a creației realizată cu suflet, din suflet, de către beneficiarii Asociației Down – Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca si indrumatorii acestora.

Lector Univ. Dr. Alina Maria Staicu din cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj – Napoca

Nuți Balazs – coordonator șef, lucrări handmade al Asociației Down Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca

Nicoleta Tarcea, masterand la sectia pictura in cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj – Napoca

Ai posibilitatea de a achiziționa oricare dintre aceste obiecte, în funcție de dimensiunea disponibila și culoarea dorită. Tot ce trebuie să faci este să semnalezi această dorință on-line sau direct la Studioul de creație din Cluj-Napoca, Strada Crișan Nr.2.

Decizia ta va transforma în realitate ideea des auzită de incluziune pe piața muncii și în social.

Fi unul dintre cei care transformă în realitate această idee!

ACTIVEDOWN C.E.R

Am luat fiinta din Asociația Down – Centrul Educațional Raluca Cluj-Napoca si care s-ar prezenta astfel:

       Activam din anul 2010. A fost înființată la inițiativa familiei Avram, din dragoste pentru fiica lor Raluca în vârstă de 24 de ani, care s-a născut cu sindrom Down.

       Centrul Educațional Raluca integrează educațional, social,cultural si pe piata muncii persoane cu sindrom Down si nu numai, cu vârsta peste 18 ani, care după absolvirea școlilor speciale nu mai sunt cuprinse în programe de integrare socială și profesională. Este un centru de zi acreditat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

       Activitățile desfășurate în cadrul centrului vizează în principal integrarea socială și pe piața muncii, programe de consiliere, suport pentru aparținători,cursuri profesionale, activităţi cu scopul dezvoltării autonomiei personale și socio-profesionale care contribuie la valorificarea potențialullui tinerilor.

       Începând cu toamna anului 2014, trei dintre beneficiarii A.D.C.E.R au devenit reporteri în cadrul emisiunii Fără Prejudecăți,R Cluj,emisiune premiata de ONU ca model de bune practici!

       Aceasta oportunitate creeata la initiativa TVR Cluj a condus la o atenţie sporita a comunităţii în ceea ce înseamnă persoanele cu nevoi speciale.

Ce dorim să facem?

       O întreprindere socială care să integreze atelierul handmade ca loc în care persoanele cu sindrom Down si alte nevoi speciale să se simtă acasă, să aibă condiții de muncă conform nevoilor şi potenţialului lor.

       Primul atelier protejat sub egida Asociației Down C.E.R., pentru care avem deja alocat un spațiu donat spre folosinta de catre IPB Cluj.

      Este amenajat si dotat corespunzator activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate. Amenjarea și dotarea cuprinde un atelier/studio unde intreaga comunitate clujana va putea participa la implinirea unui vis, prin realizarea unui cadou de care are nevoie sau prin dobandirea unor cunostinte noi prin workshopurile ce se vor organiza.Toate acestea in schimbul unor sume de bani corect aplicate,necesare continuarii activitatilor.

       Astfel credem se va realiza puntea de integrare socio-profesionala si se va ajunge la respect reciproc si sanse egale!

      Dorim ca si in tara noastra persoanele cu ALTE ABILITATI sa fie privite cu respect si consideratie,fara acea ingaduinta incarcata de mila care raneste pe oricine!

       Speram o Romanie in care egalizarea sanselor nu este doar un mod de a spune ci este o tara cu un cadru legislativ adecvat oricarei categorii umane si care permite si incurajeaza real integrarea socio-profesionala a tuturor.